Podatki
Biznes
Kalkulatory
4 grudnia 2024
Kredyty mieszkaniowe
sklep Elfin.pl
mapa serwisu
forum
Forum
Inwestycje
Banki
Ubezpieczenia
Emerytury
Podatki
Biznes
Moje finanse
Ogólne
Wszystkie wątki
Regulamin
Rozpocznij nowy wątek
Wątek:
Dwie polisy OC na samochód problem
Autor:
Temat listu:
Treść listu:
------ Wiadomość oryginalna ------- Autor: Gość portalu: jack Data: 2006-10-30 16:59 > Witam. Kupiłem w maju 2005 roku auto. Mam teraz problem z Hestią poniaważ auto jak sie okazało miało dwie polisy. > Zacytuję zapis z umowy kupna sprzedaży > & 3 > Podpisem pod niniejszą umową sprzedający potwierdza otrzymanie zapłaty za sprzedany samochód, a kupujący niniejsza umowę potweurdza odbiór samochodu będącego przedmoitem umowy, wraz z dowodem rej. , jedną parą kluczyków, kartą pojazdu oraz ubezpieczeniem OC pojazdu zawartym w TU Warta S.A. > & 4 > Sprzedający i kupujący zgodnie oświdczają iż zawarty na będący przemiot umowy samochód pakiet ubezpieczeniowy w STU Ergo Hestia (nr. polisy) pozostaje wyłaczną własnością sprzedającego. > > Po kupnie pojazdu otrzymałem polisę Warty. Wypowiedziałem umowe w okresie do 30 dni. Zawarłem nową polisę w nowej firmie. I nagle po roku przychodzi pismo z Kancelari Prawnej że nie płacę polisy OC w Hesti. Wysłałem komplet skanów ( umowa kupna sprzedazy. polise warty) opisałem sytuację i z myślą że sytuacja została wyjasniona zamknołem ten temat. > Dziś niestety dzwoni do mnie pan z Kancelari i mówi ze jedank Hestia odpisała im że muszę zapłacić 2 ratę polisy w kwocie 485,65zł. Pan z Kancelari twierdzi że musze zapłacić i straszy mnie komornikiem i sądem i na pocieszenie radzi podać sprzedajacego do sądu o zwrot tej kwoty. > Nie wiem co robić. Wg mnie kupilem pojazd z polisą w Warcie , a to że sprzedający miał pakiet w Hesti to dlaczego ja mam płacić za niego. Dodam że sprzedający zgłosił fakt zbycia pojazdu i ztąd Hestia miała moje dane adresowe. > Prosze o pomoc fachowców. > cafe@plusnet.pl >
Inwestycje
Podatki
Biznes
Kalkulatory
Kredyty mieszkaniowe
Elfin Mała Firma
Copyright © 2000-2024
Elfin Sp. z o.o.
o nas
|
kontakt
|