Podatki
Biznes
Kalkulatory
28 września 2023
Kredyty mieszkaniowe
sklep Elfin.pl
mapa serwisu
forum
Forum
Inwestycje
Banki
Ubezpieczenia
Emerytury
Podatki
Biznes
Moje finanse
Ogólne
Wszystkie wątki
Regulamin
Rozpocznij nowy wątek
Wątek:
AXA Plan Inwestycyjny - odkładanie na emeryturę
Autor:
Temat listu:
Treść listu:
------ Wiadomość oryginalna ------- Autor: Gość portalu: www.ofe.xt.pl Data: 2007-11-12 16:37 > ------ Wiadomość oryginalna ------- > Autor: Gość portalu: RyszardS > Data: 2007-11-11 21:42 > > > Otóż, drogo Panie ! > > Wciskacie ludziom KIT !! Czy ta cała AXA zagwarantuje mi zysk ? > > NIE !! I nawet w reklamach w końcu musieliście zamieścić o tym informację, że "dołożycie starań", ale to klient ponosi ryzyko straty. > > Wiec gdzie tu mowa o emeryturze ?? > > Emerytura ma być pewna, bo będzie to jedynym środkiem utrzymania wtedy kiedy nie będę już w stanie normalnie pracować !! > > Jeśli nie wiesz, że jest na rynku rozwiązanie, które już dziś gwarantuje Ci dożywotnio konkretną kwotę, to albo Cie słabo szkolili albo wolisz o tym nie wspominać. > > Nie wiem dlaczego uczepiłeś się AXA. Jeżeli znasz jakąś inna firmę która dzisiaj zagwarantuje, że za 20 lat dostaniesz 5 000 emerytury i będzie to dokładnie 5 000, to chętnie ją poznam, nie tylko ja ale także szerokie grono emerytów. > W jaki sposób ma ktoś Ci zagwarantować że za ileś tam lat dostaniesz tyle a nie więcej albo mniej pieniędzy? Nawet lokaty w banku mają zmienne oprocentowanie, zależne od tego co zdziała Rada Polityki Pieniężnej. > Zapewnianie przez jakiegokolwiek agenta o pewnych zyskach w przyszłości to wróżenie ze szklanej kuli i zwykłe oszustwo. > Chcesz bezpiecznie oszczędzać? to wpłać kasę na lokatę, lub w fundusz obligacji czy bony skarbowe. Ale wtedy nie licz na wysokie zyski. > Chcesz dobrze żyć na emeryturze? wtedy trzeba zaryzykować i zainwestować w akcje, na pewno zyski będa większe niż na lokacie. > Klient wpłacając pieniądze w fundusze musi mieć świadomość ewentualnych wahań kursów i możliwości strat. Dlatego inwestuje się długoterminowo a nie na 2, 3 lata. > > W ramach mojego szkolenia proszę napisz jaka to firma, albo jakie jest rozwiązanie na rynku, które już dziś gwarantuje Ci dożywotnio konkretną kwotę, i jaka to kwota. > > PS. A tym funduszem, który musiał zmienić reklamę była ARKA a nie AXA.
Inwestycje
Podatki
Biznes
Kalkulatory
Kredyty mieszkaniowe
Elfin Mała Firma
Copyright © 2000-2023
Elfin Sp. z o.o.
o nas
|
kontakt
|