|
Wątek: |
kredytStudencki-JakZainwestowaćPieniądzeZebyZarobic.ProszęOPomoc |
|
Autor: |
Gość portalu: karol1000 |
Odpowiedz na list |
Data: |
2005-10-10 20:35 |
Odpowiedz cytując |
|
Zamierzam wziąść kredyt studencki nie dlatego, że nie jestem w stanie studiować bez tych pieniędzy ale dlatego, że są bardzo dobre warunki takiego kredytu.Do końca studiów miałbym dostawać miesięcznie 600 zł(przez 4 lata 10 miesięcy w roku)łącznie do końca studiów 24000zł.Spłata kredytu rozpoczyna się dwa lata po zakończeniu studiów(planowo przez 8lat).Oprocentowanie kredytu to połowa zmieniającej się stopy redyskontowej NBP - obecnie wynosi 7 proc czyli prawdopodobnie ok 4%. Jak każdy zauważy da się na tym nieźle zarobić.Tylko jak (jestem w tych sprawach laikiem).Chciałbym mieć pewność że na koneic studiów(czyli za 4 lata)będę miał na koncie w najgorszym wypadku 20000.Czyli nie chcę ponosić wielkiego ryzyka.Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś fundusz inwestycyjny. Napiszcie mi proszę ile średnio takie fundusze mają zysku w skali rocznej i czy zdaża się ze fundusz ma spore straty.generalnie czy fundusz jest sporym ryzykiem czy też może własciwie przynosi zazwyczaj 10% zysku rocznie?Proszę o pomoc co zrobić z tymi pieniędzmi i ile mogę na tym zarobić a ile stracić |
|
Wiadomości z aktualnego wątku: |
· |
kredytStudencki-JakZainwestowaćPieniądzeZebyZarobic.ProszęOPomoc (Gość portalu: karol1000, 05-10-10 20:35) |
|
|
|
|