|
Wątek: |
Premia gwarancyjna - definicja domu |
Autor: |
Gość portalu: Jacek |
Odpowiedz na list |
Data: |
07-01-04 12:28 |
Odpowiedz cytując |
|
Kupiłem dom i zwróciłem się do PKO o wypłatę premii gwarancyjnej. Niestety, bank odmówił jej wypłaty, ponieważ... w akcie notarialnym nie użyto słów "dom jednorodzinny" (!). Jest natomiast sformułowanie "działka zabudowana budynkiem mieszkalnym o powierzchni użytkowej 85m2". Czy to nie jest oczywiste, że taki budynek jest domem jednorodzinnym??? |
|
|
Odp: Premia gwarancyjna - definicja domu |
Gość portalu: eltoon |
Odpowiedz na list |
07-01-15 10:33 |
Odpowiedz cytując |
|
To interesujące kuriozum. Mam podobną sytuację - kupiłem dom od developera. W PKO skopiowali akt notarialny kupna i w tej chwili wciąż czekam na odpowiedź; te papiery poszły "do oceny radców prawnych" - ta odpowiedź bardzo mnie zadziwiła ALE DOPIERO TWOJ WPIS zaniepokoił mnie na serio! sprawdziłem - mam identyczne określenie w akcie notarialnym! Ja na razie czekam - co dalej.. A u Ciebie? |
|
Gość portalu: |
Odpowiedz na list |
07-04-18 15:47 |
Odpowiedz cytując |
|
------ Wiadomość oryginalna ------- Autor: Gość portalu: Jacek Data: 2007-01-04 12:28
> Kupiłem dom i zwróciłem się do PKO o wypłatę premii gwarancyjnej. Niestety, bank odmówił jej wypłaty, ponieważ... w akcie notarialnym nie użyto słów "dom jednorodzinny" (!). Jest natomiast sformułowanie "działka zabudowana budynkiem mieszkalnym o powierzchni użytkowej 85m2". Czy to nie jest oczywiste, że taki budynek jest domem jednorodzinnym??? |
|
|
Odp: Odp: Premia gwarancyjna - definicja domu |
Gość portalu: klemens |
Odpowiedz na list |
07-04-18 22:46 |
Odpowiedz cytując |
|
Witam, mam podobny problem w KW i Akcie notarialnym mam wpisany BUDYNEK MIESZALNY wg banku brakuje dopisku jednorodzinny i bank odmawia wyplacenia premii gwarancyjnej - moze masz jakies informacje ktore mi pomoga pozdrawiam pawel, sders mailowy klemenes11@poczta.fm |
|
|
Gość portalu: klemens |
Odpowiedz na list |
07-04-18 22:43 |
Odpowiedz cytując |
|
Witam, mam podobny problem w KW i Akcie notarialnym mam wpisany BUDYNEK MIESZALNY wg banku brakuje dopisku jednorodzinny i bank odmawia wyplacenia premii gwarancyjnej - moze masz jakies informacje ktore mi pomoga pozdrawiam pawel, sders mailowy klemenes11@poczta.fm |
|
|
|
|